Uzené maso s křenovo-mandlovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Křen
  • 50 g Mandle
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 l Hovězí vývar základní
  • 3 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 0.5 kg Moravské uzené maso
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 670 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 394 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 148 mg
  • Draslík 225.8 mg
  • Vláknina 3850 mg
  • Vitamín A 3850 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.1 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 92.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Křen oloupeme, omyjeme a najemno nastrouháme. Mandle oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    V nízkém hrnci rozpustíme máslo, přisypeme mouku a za stálého míchání si připravíme světlou jíšku. Pak do ní postupně vmícháme vývar, osolíme a 15 minut vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Přilijeme smetanu, přidáme nastrouhaný křen a plátky mandlí, promícháme a necháme přejít varem.

  • 3

    Uzené maso ohřejeme, rozložíme na servírovací talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu