Šumavská uzená pečeně
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 400 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 37 g
- Sodík 103 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 23.2 mg
- Vláknina 466 mg
- Vitamín A 466 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Utřeme česnek se solí a potřeme jím krkovičku. 
- 
                                2Nakrájíme na jemno cibuli, dáme do pekáčku s tukem, lehce osmahneme s krkovičkou, pak podlijeme troškou vody a dáme péct do vyhřáté trouby. 
- 
                                3Během pečení maso občas obrátíme a přelijeme vypečenou šťávou, dle potřeby přilijeme trochu vařící vody. 
- 
                                4Po upečení vyjmeme krkovičku z pekáčku, šťávu necháme vysmahnout na tuk a lehce zaprášíme moukou. Osmahneme a přilijeme malé množství vody, aby nám vznikla řidší šťávička. Chvilku povaříme, přecedíme přes jemný cedník a znovu vaříme na malém plameni, až se tuk ve šťávě objeví na povrchu. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        