Pečený králík v hořčičné omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Anglická slanina
  • 60 g Špek
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 7 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 4 ks Šalotka
  • 2 ks Králík hřbet
  • 2 špetka Sůl mořská
  • 9 stroužek Česnek
  • 2 dl Smetana 16% (pochoutková)
  • 5 dl Víno červené
  • 1 dl Hovězí vývar základní
  • 2.5 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 573 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 703 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 33.5 mg
  • Draslík 816.4 mg
  • Vláknina 13378.5 mg
  • Vitamín A 13378.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Anglickou slaninu (50 g) pokrájíme na hranolky. 60 g špeku pokrájíme na kostičky. Česnek očistíme a 6 stroužků rozpůlíme. 3 stroužky česneku s očištěnou šalotkou pokrájíme nadrobno.

  • 2

    Hřbety z mladých králíků odblaníme, omyjeme, prošpikujeme slaninou a česnekem. Každou porci osolíme, posypeme silně čerstvě pomletým pepřem 4 barev.

  • 3

    V pekáči rozškvaříme slaninu a králičí hřbety s česnekem orestujeme z každé strany dozlatova. Přilijeme červené víno, pekáč zakryjeme a dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 200°C doměkka přibližně 35-40 minut. Během pečení maso podléváme a otáčíme.

  • 4

    Upečené maso vyjmeme z pekáče, vykostíme a nakrájíme na plátky.

  • 5

    Do výpeku dáme šalotku, přimícháme hořčici a dusíme za občasného promíchání přibližně 15 minut. Cibule se musí rozvařit.

  • 6

    Kysanou smetanu zředíme studeným hovězím vývarem, ochutíme pepřem, 2 špetkami mořské soli a přimícháme do omáčky. Dochutíme citronovou šťávou, cukrem, povaříme 1-2 minuty, maso vložíme zpět, krátce povaříme (1-2 minuty) a podáváme.

Komentáře k receptu