Kuře s rýží po maďarsku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rýže loupaná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Kuře
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Směs koření na kuře
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1177 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 73 g
  • Sodík 495 mg
  • Bílkoviny 83 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 330.8 mg
  • Draslík 856.2 mg
  • Vláknina 3269.5 mg
  • Vitamín A 3269.5 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo rozpustíme a vmícháme do něj ostrou kořenicí směs. Ochuceným máslem potřeme omyté a osušené kuře, položíme je na rošt a podsuneme pod něj plech. Kuře pečeme v troubě vyhřáté na 225 stupňů Celsia asi 45 minut.

  • 2

    Propláchnutou rýži přivedeme k varu v 500 ml osolené vody, přikryjeme pokličkou a vaříme pod bodem varu asi 20 minut.

  • 3

    Uvařenou rýži napěchujeme do šálku, vyklopíme na talíře a poprášíme paprikou. Přidáme naporcované kuře a podáváme s míchaným zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu