Candát po maďarsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Candát obecný
  • 200 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.5 l Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 281 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 821 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 120.8 mg
  • Draslík 260 mg
  • Vláknina 2637 mg
  • Vitamín A 2637 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.1 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté porce candáta osolíme, posypeme mletou paprikou, vložíme do kastrolu a podlijeme vývarem. Dusíme pod pokličkou doměkka.

  • 2

    Dušené porce vyjmeme a upravíme na talíře.

  • 3

    Do šťávy zamícháme smetanu rozkvedlanou se žloutkem, citronovou šťávou a solí. Za stálého míchání přivedeme k varu, ale nevaříme. Přecedíme a nalijeme na porce candáta.

Komentáře k receptu