Kapr s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Hrášek
  • 800 g Kapr obecný
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mrkev kořen
  • 8 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 5 g Paprika mletá sladká
  • 200 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 ks Citrony
  • 0.2 dl Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 578 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 81 g
  • Sodík 879 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 141 mg
  • Draslík 964.3 mg
  • Vláknina 8870 mg
  • Vitamín A 8870 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.4 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle udusíme mrkev nakrájenou na kostičky, žampiony na plátky a hrášek. Hotovou zeleninu osolíme a opepříme, uchováme v teple.

  • 2

    Očištěné porce kapra osolíme, opaprikujeme a obalíme v hladké mouce. Opečeme na rozpáleném oleji dozlatova, na talíři obložíme dušenou zeleninou a ozdobíme kolečkem citronu.

Komentáře k receptu