Debrecínská svíčková

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 150 g Slanina vepřová
  • 300 g Houby čerstvé
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 9 g Sůl
  • 5 g Kmín drcený
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 60 ml Protlak rajčatový
  • 1 ks Cibule
  • 1 l Voda pitná
  • 1 kg Hovězí svíčková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 320 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 676 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 65.3 mg
  • Draslík 738.9 mg
  • Vláknina 4676.3 mg
  • Vitamín A 4676.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na polovině slaniny, kterou vyškvaříme, osmažíme cibuli nadrobno. Přidáme papriku, kmín a necháme zpěnit. Nalijeme protlak a promícháme. Na tento základ vložíme pečeni vcelku, kterou pořádně nasolíme. Podlijeme vodou a zakryté pečeme v troubě namírno. Občas podlijeme a otočíme.

  • 2

    Mezitím na oleji podusíme nakrájené houby, přidáme je k masu na pekáč, poklademe zbytkem slaniny a v troubě dopečeme doměkka. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s vypečenou šťávou a houbami.

Komentáře k receptu