Hovězí hřbet na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 80 g Celer bulvový
  • 80 g Mrkev kořen
  • 100 g Slanina vepřová
  • 10 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 100 g Houby čerstvé
  • 500 g Hovězí maso zadní
  • 80 g Petržel kořen
  • 20 g Kapary
  • 40 g Sádlo vepřové škvařené
  • 30 ml Mléko polotučné
  • 20 ml Ocet kvasný lihový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Rohlíky bílé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Bobkový list
  • 1 l Voda pitná
  • 2 dl Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 290 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 682 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 119.5 mg
  • Draslík 247.8 mg
  • Vláknina 3654.1 mg
  • Vitamín A 3654.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na sádle osmažíme cibuli nadrobno, přidáme nastrouhanou zeleninu a krátce orestujeme. Na tento základ vložíme maso, pokrájené na kostky, osolíme, přidáme koření, obložíme rozkrájenými houbami a přilijeme ocet. Dusíme zakryté za občasného podlití přibližně 30 minut. Vyjmeme všechno koření a maso spolu s kapary umeleme na masovém strojku.

  • 2

    V míse namočíme rohlík, pokrájený na kostičky, do mléka, přidáme mletou směs a vejce, důkladně promícháme. Formu na srnčí hřbet vyložíme tenkými plátky slaniny, na ně rozložíme masovou směs, zakryjeme alobalem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut. Mezitím v kastrolu rozmixujeme výpek se zeleninou, přilijeme smetanu s rozmíchanou moukou, dochutíme a povaříme do zhoustnutí. Opečené maso vyklopíme, nakrájíme na plátky a zalijeme horkou omáčkou.

Komentáře k receptu