Flíčky s hlávkovým zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 20 g Slanina vepřová
  • 9 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 300 g Zelí hlávkové bílé
  • 500 g Těstoviny flíčky
  • 50 g Sádlo vepřové škvařené
  • 1 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 413 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 619 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 2.3 mg
  • Draslík 126.9 mg
  • Vláknina 3508.3 mg
  • Vitamín A 3508.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Flíčky uvaříme podle návodu na obalu, propláchneme, scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Mezitím na sádle osmahneme cibuli najemno nakrájenou, přidáme nakrouhané zelí a chvíli restujeme. Zakryté potom dusíme, občas zamícháme. Do poloměkkého zelí přimícháme flíčky, osolíme, opepříme a necháme prohřát. Zatím na pánvi vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu a tou potom zalijeme každou porci flíčků se zelím na talíři.

Komentáře k receptu