Tokáň se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Olej stolní
  • 600 g Hovězí plec
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.25 l Zakysaná smetana
  • 8 polévková lžíce Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 555 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 341 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 153.5 mg
  • Draslík 912.5 mg
  • Vláknina 3764.8 mg
  • Vitamín A 3764.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.2 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme ji a přidáme olej, plátky cibule a maso nakrájené na hrubé nudle.

  • 2

    Vše okořeníme utřeným česnekem, pepřem, solí a zprudka opečeme. Nakonec přidáme rajčata, přilijeme víno a krátce dusíme.

  • 3

    Před podáváním pokrm zalijeme kyselou smetanou. Podáváme s rýží.

Komentáře k receptu