Uzené maso plněné meruňkovou směsí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Čočka červená
  • 100 g Celer řapíkatý
  • 50 g Cibulka jarní
  • 800 g Vepřová kýta uzená
  • 20 g Šalvěj čerstvá
  • 200 g Kompot meruňkový
  • 20 g Tvaroh měkký
  • 15 g Solamyl
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 300 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 470 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 2404 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 313 mg
  • Vláknina 16452.5 mg
  • Vitamín A 16452.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uzené vepřové maso rozkrájíme na silnější plátky, do každého plátku vykrojíme kapsu. Do hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Řapíkatý celer pokrájíme na nudličky, jarní cibulku krájíme nadrobno. Červenou čočku s celerem a cibulkou vsypeme do hrnce a vaříme 20 minut. Scedíme, směs vložíme do misky, přidáme šalvěj, meruňky z kompotu, podle chuti sůl, pepř a promícháme. Touto směsí naplníme kapsy v masu, zpevníme párátky, maso vyskládáme na plech (potřený silnou vrstvou másla), vložíme do trouby a půl hodiny pečeme. V polovině pečení maso jednou obrátíme. Šťávu z kompotu nalijeme do kastrůlku, přimícháme Solamyl, tvaroh a povaříme do zhoustnutí.

  • 2

    Maso upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.

Komentáře k receptu