Prešovská štika

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Šunka dušená
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 600 g Štika obecná
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.5 dl Vývar rybí
  • 1.5 dl Víno bílé
  • 1.5 dl Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 263 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 240 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 174.3 mg
  • Draslík 126.7 mg
  • Vláknina 1353.8 mg
  • Vitamín A 1353.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 42 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Porce štiky zbavené kůže a větších kostí osolíme a zaprášíme ze všech stran moukou prosátou s pepřem. Rybu opečeme na másle, podlijeme vývarem, vínem a zasypeme drobně nakrájenými žampiony. Dusíme asi 15 minut.

  • 2

    Potom porce ryby vyjmeme a šťávu zahustíme smetanou s rozkvedlaným žloutkem. Už nevaříme, jen prohříváme.

  • 3

    Omáčku nalijeme na štiku a pokrm ozdobíme nasekanou šunkou.

Komentáře k receptu