Štika smažená

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Bramborová kaše
  • 1500 g Štika obecná
  • 10 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 5 g Koření grilovací
  • 8 ml Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 319 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 1301 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 161 mg
  • Draslík 290.5 mg
  • Vláknina 3265 mg
  • Vitamín A 3265 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vybereme větší štiku, budeme z ní potřebovat pouze filety.

  • 2

    Štiku vykucháme, omyjeme, odřízneme hlavu, ploutve, opatrně vyndáme páteř a maso zbavíme kůže. Maso nařežeme na filety, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením nebo kořením na steak.

  • 3

    V pánvi rozpálíme kvalitní olej a filety na něm zvolna osmažíme z obou stran.

  • 4

    Štičí smažené filety výborně chutnají s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu