Králík s uzeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Brambory vařené
  • 120 g Cibule
  • 1000 g Králičí maso
  • 100 g Slanina vepřová
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 200 g Vepřová uzená plec
  • 25 g Mouka pšeničná hladká
  • 250 ml Hovězí vývar základní
  • 6 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 488 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1499 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 126.3 mg
  • Draslík 995 mg
  • Vláknina 5155 mg
  • Vitamín A 5155 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králičí maso omyjeme, cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu a uzené maso na malé hranolky, česnek prolisujeme.

  • 2

    Králíka prošpikujeme slaninou a uzeným masem, zbytek slaniny a masa dáme zatím stranou. Králíka vložíme do pekáče, podlijeme vývarem, přisypeme cibuli, česnek, osolíme, opepříme, vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut. Přidáme zbytek slaniny a uzeného masa, mouku rozmíchanou v trošce vody, vrátíme do trouby a dopečeme. Podléváme podle potřeby.

  • 3

    Králíka naporcujeme, rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme šťávou z pekáčku.

Komentáře k receptu