Skopová kýta s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Skopová kýta
  • 200 g Rajčata
  • 200 g Rýže dušená
  • 200 g Brambory vařené
  • 200 g Houby nakládané
  • 120 g Křen
  • 100 g Kečup
  • 40 g Olej rostlinný
  • 10 g Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 436 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 1030 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 327.2 mg
  • Vláknina 5913.3 mg
  • Vitamín A 5913.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso bez kůže odblaníme, a nakrájíme na menší kousky, rajčata na kostičky, křen nastrouháme.

  • 2

    V hrnci rozpálíme olej, přisypeme maso, orestujeme, občas promícháme a chvíli podusíme, až se šťáva vysmahne. Zalijeme kečupem, přidáme vařené brambory, dušenou rýži, rajčata, nakládané houbičky, osolíme, podusíme a nakonec mimo oheň vmícháme křen.

  • 3

    Podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící.

Komentáře k receptu