Plněné kedlubny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 356 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 238 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 37.5 mg
 - Draslík 1076 mg
 - Vláknina 12249.8 mg
 - Vitamín A 12249.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 62.7 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 36.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Menší kedlubny oloupeme a necháme povařit 10 minut ve vroucí, osolené vodě.
 - 
                                2
Poté vodu slijeme, necháme okapat a dužinu vydlabeme lžičkou.
 - 
                                3
Vydlabané kedlubny naskládáme do máslem vymazaného pekáčku, zakryjeme pomaštěným alobalem a necháme péct při 230°C 18 minut.
 - 
                                4
Žampiony pokrájíme na menší kousky, smícháme s pokrájenou šalotkou, osolíme a opepříme a směs necháme osmahnout na rozpáleném másle.
 - 
                                5
Kedlubny naplníme žampionovou nádivkou a necháme zapékat při 250°C do zezlátnutí.
 - 
                                6
Servírujeme posypané sekanou petrželí.