Krupicový nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 295 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 86 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 203.4 mg
 - Draslík 104.4 mg
 - Vláknina 2966.7 mg
 - Vitamín A 2966.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mléko osolíme, zavaříme krupici, přidáme nastrouhanou citronovou kůru a povaříme na hustou kaši. Dáme vychladnout.
 - 
                                2
Utřeme máslo s 60g cukru a špetkou soli do pěny, vmícháme postupně 3 žloutky a vše zamícháme do krupicové kaše. Nakonec vmícháme tuhý sníh s cukrem.
 - 
                                3
Formu vymastíme, vyložíme ovocem a zalijeme krupicovou směsí. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.
 - 
                                4
Hotový nákyp nakrájíme na kostky a podáváme s kompotovou šťávou.