Vařené hovězí s francouzskou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 250 g Tuřín
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 20 g Petržel - nať
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 500 g Mrkev mladá celá mražená
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 150 ml Vývar z hovězích kostí
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 4 kávová lžička Ocet vinný
  • 2 kávová lžička Hořčice
  • 1 kg Hovězí maso zadní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 350 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 474 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 91.2 mg
  • Draslík 586.5 mg
  • Vláknina 7467.1 mg
  • Vitamín A 7467.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso vložíme do hrnce s vařící osolenou vodou. Zprudka zahřejeme k varu. Potom stáhneme oheň.

  • 2

    Vaříme mírným varem asi 1 hodinu. Nejrychleji se maso uvaří v tlakovém hrnci.

  • 3

    Přidáme mrkvičky, rozpůlené brambory, nakrájenou vodnici a dále vaříme 40 minut, až maso i zelenina změknou.

  • 4

    Maso přendáme na nahřátou mísu, zeleninu vyjmeme děrovanou naběračkou a obložíme jí maso, mísu přikryjeme a udržujeme v teple.

  • 5

    Na omáčku v hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku, mícháme a uděláme světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem a vývarem, vaříme a mícháme, až omáčka zhoustne.

  • 6

    Smícháme ocet s cukrem a sušenou hořčicí, směs přimícháme do omáčky, 1 minutu ji povaříme, potom dochutíme pepřem a solí.

  • 7

    Maso nakrájíme na plátky a se zeleninou je upravíme na vyhřáté talíře. Porce zalijeme hořčičnou omáčkou a posypeme nasekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu