Pražma na niceský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Pražma
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 12 ks Olivy černé
  • 1 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 693 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 4111 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 134 mg
  • Draslík 1053.2 mg
  • Vláknina 31446.2 mg
  • Vitamín A 31446.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi na 2 lžících rozehřátého oleje smažíme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, nakrájený fenykl a rozetřený česnek 2-3 minuty za stálého míchání.

  • 2

    Usmaženou zeleninu rozložíme do zapékací mísy.

  • 3

    Očištěné a omyté pražmy na bocích nařízneme a ryby uvnitř i na povrchu osolíme a opepříme. Položíme je na zeleninu v míse, posypeme černými olivami, nasekanou petrželkou, pokapeme citronovou šťávou a zbylým olejem. Mísu volně přikryjeme alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia na 20 minut.

  • 4

    Alobal odstraníme a pokrm pečeme ještě 10 minut. Při podávání ozdobíme dílky citronu.

Komentáře k receptu