Hruškový koláč po vinařsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 265 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 2 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 23.8 mg
 - Draslík 113.2 mg
 - Vláknina 6296.5 mg
 - Vitamín A 6296.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablka a dvě hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Vložíme do rendlíku, zalijeme jablečnou šťávou, přidáme skořici, citronovou šťávu, hřebíček, víno a cukr a 10 minut povaříme. Uvařené ovoce scedíme, šťávu necháme v rendlíku, vložíme do něj oloupané půlky hrušek a 5 minut povaříme. Vyjmeme ze šťávy a odložíme, vychladlou šťávu rozmixujeme s uvařenými kousky ovoce a svaříme na hustou kaši, necháme vychladnout. Listové těsto rozválíme na plát, kterým vyložíme dortovou formu. Potřeme vrstvou ovocné kaše a pečeme 30 minut ve středně vyhřáté troubě. Potom poklademe půlkami hrušek a pečeme dalších 10 minut. Koláč podáváme horký s kopečkem šlehačky.