Omáčka ke studené rybě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 130 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 šálek Vývar z hovězích kostí
  • 1 polévková lžíce Sardelová pasta
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1401 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 136 g
  • Sodík 905 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 908.9 mg
  • Draslík 1098.1 mg
  • Vláknina 2371.6 mg
  • Vitamín A 2371.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.8 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 145.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V malém kastrole rozpustíme máslo (30g), přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Postupně přiléváme vývar a vymícháme dohladka. Odstavíme z plotny.

  • 2

    V míse utřeme máslo se žloutky a postupně vmícháme vychladlou kaši. Omáčku ochutíme pepřem, citronovou šťávou, sardelovou pastou a nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu