Hovězí „New England“

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 220 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Hovězí maso přední
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 4 ks Brambory
  • 2 ks Bobkový list
  • 5 ks Nové koření celé
  • 4 ks Mrkev kořen
  • 0.5 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 627 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 376 g
  • Sodík 436 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 167.1 mg
  • Draslík 1252.5 mg
  • Vláknina 15272 mg
  • Vitamín A 15272 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso v celku opečeme ve větším hrnci na rozehřátém sádle po všech stranách. Zalijeme je vodou, přidáme sůl, tymián, pepř, nové koření a bobkový list a pod pokličkou zvolna vaříme asi 2 1/2 hodiny téměř doměkka. Během vaření odstraňujeme pěnu.

  • 2

    Potom přidáme očištěnou mrkev, cibuli, překrojené řapíky celeru a pomalu vaříme ještě 30 minut.

  • 3

    Nakonec přidáme oloupané brambory, rozčtvrcené zelí a vaříme doměkka asi 20 minut.

  • 4

    Uvařené maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a podáváme obložené vařenou, okapanou zeleninou.

Komentáře k receptu