Hovězí „New England“
Suroviny
- 1000 g Hovězí maso přední
 - 50 g Sádlo škvařené
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Celer řapíkatý
 - 4 ks Brambory
 - 2 ks Bobkový list
 - 5 ks Nové koření celé
 - 4 ks Mrkev kořen
 - 0.5 ks Zelí hlávkové bílé
 - 1 špetka Tymián sušený
 - 2 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 627 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 376 g
 - Sodík 436 mg
 - Bílkoviny 56 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 167.1 mg
 - Draslík 1252.5 mg
 - Vláknina 15272 mg
 - Vitamín A 15272 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.9 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso v celku opečeme ve větším hrnci na rozehřátém sádle po všech stranách. Zalijeme je vodou, přidáme sůl, tymián, pepř, nové koření a bobkový list a pod pokličkou zvolna vaříme asi 2 1/2 hodiny téměř doměkka. Během vaření odstraňujeme pěnu.
 - 
                                2
Potom přidáme očištěnou mrkev, cibuli, překrojené řapíky celeru a pomalu vaříme ještě 30 minut.
 - 
                                3
Nakonec přidáme oloupané brambory, rozčtvrcené zelí a vaříme doměkka asi 20 minut.
 - 
                                4
Uvařené maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a podáváme obložené vařenou, okapanou zeleninou.