Tvarohový dort z bílé čokolády

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 200 g Máslo čerstvé
  • 450 g Čokoláda bílá
  • 900 g Sýr krémový
  • 60 g Cukr krupice
  • 315 g Sušenky Club - máslové
  • 1 kávová lžička Kakao - prášek
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 749 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 302 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 192.2 mg
  • Draslík 239.3 mg
  • Vláknina 1347.4 mg
  • Vitamín A 1347.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslové sušenky dáme do sáčku a rozdrtíme válečkem na drobky. Můžeme je zpracovat i v mixéru. Drobky promícháme s 90 g másla a směs upěchujeme do rozevírací formy o průměru 25 cm tak, aby pokryla dno a stěny formy do výšky 1 cm od okraje.

  • 2

    Kousky bílé, nejlépe švýcarské čokolády rozpustíme ve vodní lázni. Odstavíme a necháme vychladnout. Sýr spojíme se zbytkem másla, přidáme cukr, čokoládu, vejce a vše utřeme na hladký krém. Ten nalijeme na připravený dortový korpus a pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi hodinu. Necháme vychladnout ve formě na mřížce. Vychladlý dort zakryjeme a dáme do lednice asi na 4 hodiny.

  • 3

    Ztuhlý dort vyjmeme z formy a přendáme na tác. Povrch dortu posypeme kakaem. Servírujeme na tmavých talířích.

Komentáře k receptu