Anglický rostbíf
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 300 kcal
 - Sacharidy 0 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 867 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 54.4 mg
 - Draslík 249 mg
 - Vláknina 53 mg
 - Vitamín A 53 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Roštěnec opláchneme, tukové krytí nakrájíme na čtverečky, osolíme, opepříme a potřeme částí oleje. Necháme asi hodinu odležet v chladu.
 - 
                                2
Potom roštěnec opečeme na zbylém oleji po obou stranách, nejdříve horní stranu s tukem. Vložíme do horké trouby a pečeme zhruba půl až třičtvrtě hodiny. Během pečení maso obrátíme a dbáme, aby se tuk s výpekem nepřipálily.
 - 
                                3
Roštěnec musí být na řezu mírně růžový.
 - 
                                4
Upečený roštěnec vyjmeme, šťávu procedíme, zastříkneme vývarem a krátce povaříme.
 - 
                                5
Nakonec šťávu přisolíme, přecedíme, zjemníme máslem a ještě povaříme.