Řezy ze sleďů na anglický způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Strouhanka
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Mlíčí z kapra
  • 600 g Brambory vařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Sleď čerstvý
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 468 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 698 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 277.7 mg
  • Draslík 547.8 mg
  • Vláknina 7587 mg
  • Vitamín A 7587 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sledě pečlivě očistíme, odřízneme filety, které osolíme, opepříme a obalíme v trojobalu - nejprve v mouce, potom v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme máslo, vložíme do něj filety a osmažíme po obou stranách dozlatova.

  • 3

    Mlíčí vložíme do máslem vymazaného pekáčku a pečeme v předehřáté troubě 20 minut.

  • 4

    Sledě upravíme na talíře a vedle položíme upečené mlíčí.

  • 5

    Podáváme s vařeným bramborem.

Komentáře k receptu