Štika po anglicku
Suroviny
- 120 g Máslo čerstvé
 - 1000 g Štika obecná
 - 200 ml Víno červené
 - 250 ml Hovězí vývar základní
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Hřebíček
 - 4 ks Šalotka
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Kapary
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 531 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 382 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 136 mg
 - Draslík 683.8 mg
 - Vláknina 384.3 mg
 - Vitamín A 384.3 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.9 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 37.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté porce štiky nakrájíme na filety široké asi 4 cm.
 - 
                                2
Oloupanou, nasekanou šalotku, petrželku, mletý pepř a nadrcený hřebíček zpěníme v kastrole na 100 g másla. Zalijeme hovězím vývarem, červeným vínem, ochutíme octem. Vložíme osolené porce ryby a zvolna dusíme pod pokličkou.
 - 
                                3
Měkké maso vyjmeme a omáčku zahustíme jíškou připravenou ze zbylého másla a hladké mouky. Chvíli povaříme a nakonec přidáme kapary.
 - 
                                4
Štiku upravíme na servírovací mísu a zalijeme omáčkou.
 - 
                                5
Podáváme s vařenými bramborami, smaženými hranolky nebo opečenými plátky veky.