Vepřové kotlety s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 2 ks Jablka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 263 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 251 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 71.9 mg
  • Draslík 451.5 mg
  • Vláknina 3839.8 mg
  • Vitamín A 3839.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kotlety otřeme vlhkou utěrkou a rozpícháme je vidličkou. Osolíme je a opepříme po obou stranách.

  • 2

    Kotlety vložíme do pekáče s rozpuštěným sádlem.

  • 3

    Jablka oloupeme, rozpůlíme a zbavíme jádřinců. Na každou kotletu položíme polovinu jablka a mírně posypeme cukrem. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 30-40 minut. Kotlety často poléváme vypečenou šťávou.

  • 4

    Podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu