Bramborové placky po bréhatsku
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 294 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 2 g
- Sodík 543 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 41.9 mg
- Draslík 664.8 mg
- Vláknina 13211.5 mg
- Vitamín A 13211.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Brambory uvařené ve slupce oloupeme, připravíme z nich pyré. Přidáme mouku, sůl, pepř a vše dobře prohněteme. 
- 
                                2Z připraveného těsta tvarujeme kuličky, v ruce je zploštíme a vytvoříme placky o průměru asi 10 cm. Každou placku potřeme vejcem rozmíchaným s mlékem a upečeme ji po obou stranách na máslem vymazané pánvi. 
- 
                                3Upečené placky uchováme na teplém místě. Nakonec dáme na každou placku oříšek másla. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        