Jehněčí kotlety s feferonkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 16 ks Jehněčí kotlety
  • 8 ks Feferony
  • 4 ks Cibule červená
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Oregano čerstvé
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 508 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 220 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 132 mg
  • Draslík 839 mg
  • Vláknina 5652.4 mg
  • Vitamín A 5652.4 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí kotlety omyjeme, osušíme a na okrajích několikrát nařízneme.

  • 2

    Oloupanou cibuli jemně nasekáme, česnek prolisujeme a smícháme s olivovým olejem. Osolíme, opepříme a směsí potřeme kotlety. Pod pokličkou je necháme asi 3 hodiny odležet.

  • 3

    Připravené kotlety grilujeme v troubě pod grilem asi 8 minut a během grilování je občas obrátíme. Zároveň s kotletami opékáme očištěné feferonky.

  • 4

    Oloupanou červenou cibuli a omytý citron nakrájíme na dílky, omytá rajčata nakrájíme na plátky. Vše upravíme na talíře spolu s kotletami a feferonkami. Pokrm posypeme lístky oregana.

Komentáře k receptu