Rajčatový protlak s ančovičkami
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 131 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 9 g
- Sodík 541 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 10.6 mg
- Draslík 425.7 mg
- Vláknina 4177.2 mg
- Vitamín A 4177.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.1 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Rajčata spaříme vroucí vodou a oloupeme slupky. 
- 
                                2Dužinu propasírujeme přes síto, přimícháme nastrouhaný česnek, sůl, pepř, bylinky a protlak. 
- 
                                3Necháme hodinu vařit. 
- 
                                4Ančovičky utřeme s olejem a paprikou. 
- 
                                5Protlak odstavíme z plotny a vmícháme směs z ančoviček. 
- 
                                6Vhodnou přílohou jsou například vařené těstoviny. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        