Holštýnský řízek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 500 g Telecí kýta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Petržel - nať
  • 2 ks Sardelové řezy
  • 1 polévková lžíce Kapary sterilované
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 393 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1343 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 380 mg
  • Draslík 699.4 mg
  • Vláknina 2723 mg
  • Vitamín A 2723 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na řízky, mírně naklepeme a osolíme. Opečeme je na rozpáleném másle po každé straně asi 3 minuty.

  • 2

    Na jiné pánvi usmažíme na másle sázená vejce - volská oka. Maso i vejce necháme na teplém místě.

  • 3

    Šťávu z masa podlijeme trochou vývaru a povaříme. Na řízky položíme volská oka, proužky sardelových řezů a do jejich středu vložíme po jednom kaparu. Řízky obložíme plátky citronu a snítkou petrželky.

  • 4

    Šťávu podáváme zvlášť v omáčníku.

Komentáře k receptu