Holštýnský řízek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 393 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 1343 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 380 mg
 - Draslík 699.4 mg
 - Vláknina 2723 mg
 - Vitamín A 2723 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na řízky, mírně naklepeme a osolíme. Opečeme je na rozpáleném másle po každé straně asi 3 minuty.
 - 
                                2
Na jiné pánvi usmažíme na másle sázená vejce - volská oka. Maso i vejce necháme na teplém místě.
 - 
                                3
Šťávu z masa podlijeme trochou vývaru a povaříme. Na řízky položíme volská oka, proužky sardelových řezů a do jejich středu vložíme po jednom kaparu. Řízky obložíme plátky citronu a snítkou petrželky.
 - 
                                4
Šťávu podáváme zvlášť v omáčníku.