Lebkuchen

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Mandle
  • 100 g Med včelí
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Skořice mletá
  • 6 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 100 g Cukr moučkový
  • 80 g Kandovaná pomerančová kůra
  • 200 g Fondán
  • 40 ml Griotka
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 883 kcal
  • Sacharidy 157 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 56 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 112 g
  • Cholesterol 192.6 mg
  • Draslík 391.4 mg
  • Vláknina 13698.5 mg
  • Vitamín A 13698.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Med krátce povaříme s cukrem. Směs nalijeme do mísy, smícháme s moukou, nasekanými mandlemi, skořicí, kypřicím práškem, žloutky a kandovaným pomerančem. Těsto necháme odležet 120 minut.

  • 2

    Těsto vyválíme na silný plát, vykrajujeme tyčky o velikosti 3 x 6 cm, přeskládáme je na pomoučený plech a pečeme při 180 °C 30 minut.

  • 3

    Fondán necháme rozehřát, smícháme s griotkou a a vzniklou směsí polijeme upečené perníčky.

  • 4

    Necháme vystydnout a poté naskládáme do plechovky na cukroví.

Komentáře k receptu