Bramborová polévka se sušenými hřiby
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 486 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 609 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 42.5 mg
 - Draslík 1016.1 mg
 - Vláknina 10702.8 mg
 - Vitamín A 10702.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.2 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hřiby necháme namáčet cca 10min v horké vodě. Mezitím oloupeme brambory a nakrájíme na kousky. Polévkovou zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky.
 - 
                                2
Do hrnce vložíme brambory, slaninu a zeleninu. Hřiby vymačkáme a i s nálevem přidáme k zelenině. Zalijeme 1l vody, ochutíme solí, pepřem a přivedeme k varu. Zakryté vaříme cca 1,5h doměkka.
 - 
                                3
Na jíšku nakrájíme cibuli nadrobno, špek na malé kostičky. Špek necháme rozpustit v pánvi a za stálého míchání na něm necháme zesklovatět cibuli. Odstavíme a necháme zchladnout. Poté rozmícháme v trošce vody a přidáme do polévky. Důkladně promícháme, necháme znovu projít varem a dochutíme.
 - 
                                4
Polévku rozdělíme do misek a podáváme se slaninou.