Bramborová polévka se sušenými hřiby

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Houby sušené
  • 750 g Brambory
  • 250 g Slanina vepřová
  • 35 g Špek
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 2 balení Zelenina soup mix
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 486 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 609 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 42.5 mg
  • Draslík 1016.1 mg
  • Vláknina 10702.8 mg
  • Vitamín A 10702.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hřiby necháme namáčet cca 10min v horké vodě. Mezitím oloupeme brambory a nakrájíme na kousky. Polévkovou zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Do hrnce vložíme brambory, slaninu a zeleninu. Hřiby vymačkáme a i s nálevem přidáme k zelenině. Zalijeme 1l vody, ochutíme solí, pepřem a přivedeme k varu. Zakryté vaříme cca 1,5h doměkka.

  • 3

    Na jíšku nakrájíme cibuli nadrobno, špek na malé kostičky. Špek necháme rozpustit v pánvi a za stálého míchání na něm necháme zesklovatět cibuli. Odstavíme a necháme zchladnout. Poté rozmícháme v trošce vody a přidáme do polévky. Důkladně promícháme, necháme znovu projít varem a dochutíme.

  • 4

    Polévku rozdělíme do misek a podáváme se slaninou.

Komentáře k receptu