Dušené okurky s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 155 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 246 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 129 mg
 - Draslík 741.8 mg
 - Vláknina 5770 mg
 - Vitamín A 5770 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.1 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 27.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Okurky oloupeme, rozpůlíme, zbavíme semen a nakrájíme na malé kostky.
 - 
                                2
V ohnivzdorném kastrole podusíme na másle jemně nakrájenou cibuli, přidáme okurky, osolíme a pod pokličkou dusíme na mírném ohni ve vlastní šťávě.
 - 
                                3
Potom přidáme mírně osolená, v mléce rozkvedlaná vejce, zamícháme a necháme ztuhnout. Posypeme nasekanou petrželkou a ozdobíme plátky rajčat.