Přírodní řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 500 g Telecí kýta
  • 50 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 šálek Vývar z hovězích kostí
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 328 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 491 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 113.6 mg
  • Draslík 708.8 mg
  • Vláknina 126 mg
  • Vitamín A 126 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme je a okraje nařízneme. Mírně osolíme a vrchní stranu poprášíme moukou.

  • 2

    Na pánvi v rozpáleném oleji řízky dozlatova opečeme nejdřív z pomoučené strany, potom je obrátíme a dopečeme.

  • 3

    Tuk slijeme, přidáme kousek másla a zalijeme trochou vývaru. Vzniklou šťávou řízky přelijeme.

Komentáře k receptu