Jehněčí kýta na špízu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Jehněčí kýta
  • 1 ks Šalvěj čerstvá
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.5 l Vývar z hovězích kostí
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 187 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 944 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 22.8 mg
  • Draslík 704.3 mg
  • Vláknina 5401.5 mg
  • Vitamín A 5401.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a odblaněné maso potřeme solí, pepřem a olivovým olejem Upevníme je na špíz.

  • 2

    Trochu grilovacího uhlí posuneme stranou a na volné místo položíme pánev na odkapávání tuku. Do pánve dáme vývar, česnek, tymián, šalvěj a rozmarýn. Špíz s pečení upevníme nad pánev.

  • 3

    Maso během pečení často potíráme šťávou z pánve.

Komentáře k receptu