Vepřové s křenem po štýrsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Vepřová plec
  • 80 g Celer bulvový
  • 80 g Petržel kořen
  • 50 g Pepř černý celý
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Hřebíček
  • 0.5 ks Skořice celá
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Křen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 494 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 182 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 106.5 mg
  • Draslík 1156.2 mg
  • Vláknina 28641.5 mg
  • Vitamín A 28641.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 70.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vodu v hrnci promícháme s citronovou šťávou, osolíme, koření vložíme do sáčku, ponoříme do vody a povaříme.

  • 2

    Po chvíli do vody přidáme omyté maso, vaříme do poloměkka.

  • 3

    Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na nudličky, přidáme k masu a zvolna dusíme.

  • 4

    Měkké maso vyjmeme z hrnce a pokrájíme na plátky. Každou porci přelijeme vývarem ze zeleniny a posypeme nastrouhaným křenem.

  • 5

    Podáváme s vařenými bramborami nebo s houskovými knedlíky.

Komentáře k receptu