Vídeňská roštěnka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 200 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 342 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 263 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 77.5 mg
  • Draslík 428.2 mg
  • Vláknina 850 mg
  • Vitamín A 850 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté plátky masa naklepeme, osolíme a na rozpáleném tuku je opékáme asi 3 minuty na každé straně. Při obracení přidáme cibuli nakrájenou na kroužky.

  • 2

    Roštěnky s cibulí přendáme na ohřátou mísu a šťávu podlijeme trochou vody (nebo vývaru). Krátce povaříme.

  • 3

    Nakonec šťávu přelijeme přes roštěnky a na každou porci položíme kroužky osmažené cibule a plátek másla.

Komentáře k receptu