Panenka plněná míchanými vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Vepřová panenka
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 60 g Olej rostlinný
  • 300 ml Hovězí vývar základní
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 543 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 903 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 358.3 mg
  • Draslík 1175.3 mg
  • Vláknina 262.6 mg
  • Vitamín A 262.6 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Panenku očistíme a do masa uděláme otvor pro nádivku. Vejce rozšleháme, přidáme jemně nasekanou pažitku, osolíme a vejce mícháme na rozpáleném másle, až se srazí. Prochladlou náplní vyplníme otvor v panence, uzavřeme jehlou a maso osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V pekáči na rozehřátém oleji maso osmažíme ze všech stran, podlijeme vývarem a v předehřáté troubě pečeme, až je maso měkké. Během pečení maso přeléváme výpekem a obracíme. Maso krájíme na šikmé řezy.

Komentáře k receptu