Rýžový nákyp se sněhem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 920 kcal
 - Sacharidy 137 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 180 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 125 g
 - Cholesterol 300.3 mg
 - Draslík 141.2 mg
 - Vláknina 5743.2 mg
 - Vitamín A 5743.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 31.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Propláchnutou rýži uvaříme v mléce a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Utřeme máslo se žloutky a cukrem, přidáme uvařenou rýži a sníh ušlehaný ze 2 bílků.
 - 
                                3
Nákyp pečeme ve vymaštěné a strouhankou vysypané nákypové formě asi 25 minut. Potom potřeme povrch marmeládou a sněhem ušlehaným ze 2 bílků a 120 g cukru a dopečeme.