Bramborová pánev se zeleninou
Suroviny
- 450 g Brambory
 - 100 g Olivy nakládané
 - 250 ml Víno bílé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Cuketa
 - 1 ks Lilek
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 0.72 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Vývar zeleninový
 - 1 polévková lžíce Oregano čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 211 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 610 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 830.7 mg
 - Vláknina 14736.5 mg
 - Vitamín A 14736.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 56.7 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme a celé opečeme na 3 lžících oleje. Mírně je osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Omytý lilek a cuketu nakrájíme na silnější plátky. Brambory vyjmeme z pánve, přidáme zbylý olej a opečeme na něm lilek a cuketu.
 - 
                                3
Oloupanou cibuli pokrájíme na kolečka, očištěné papriky krájíme na nudličky. Brambory, papriky a cibuli vložíme do pánve. Přidáme lístky oregana, olivy, zalijeme vínem a vývarem.
 - 
                                4
Pokrm pečeme pod pokličkou ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut. Nakonec podle chuti přisolíme a opepříme.