Rajčatový vývar s nočky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Rajčata
  • 100 g Tvaroh jemný
  • 2 g Pepř černý celý
  • 1 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
  • 500 ml Vývar z hovězích kostí
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Estragon
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 2 polévková lžíce Pšeničná krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 210 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 643 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 102.9 mg
  • Draslík 1118.1 mg
  • Vláknina 6586.7 mg
  • Vitamín A 6586.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá rajčata nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nasekáme.

  • 2

    Vývar uvedeme do varu s rajčaty, cibulí, estragonem, celým pepřem, bobkovým listem, solí a cukrem. Vaříme bez pokličky těsně pod bodem varu asi 1 hodinu a občas zamícháme.

  • 3

    Smícháme nastrouhaný sýr, nastrouhaný chléb, tvaroh, krupici, žloutek, sníh ušlehaný z bílků, sůl, pepř a špetku muškátu. Směs uložíme na 30 minut do chladničky.

  • 4

    Z tvarohové hmoty vypichujeme nočky a vaříme je v osolené vodě asi 7 minut. Potom polévku přecedíme, uvedeme do varu a krátce povaříme.

  • 5

    Při podáváním přidáme do polévky nočky.

Komentáře k receptu