Thajské vepřové s nudlemi
Suroviny
- 10 g Zázvor celý
 - 200 g Vepřové kotlety
 - 200 g Fazolové klíčky
 - 400 g Těstoviny Linguine
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř cayenský
 - 3 stroužek Česnek
 - 4 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 576 kcal
 - Sacharidy 83 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 306 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 78 g
 - Cholesterol 157.2 mg
 - Draslík 350.5 mg
 - Vláknina 7583.7 mg
 - Vitamín A 7583.7 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.3 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vykostěné kotlety zbavíme tuku a nakrájíme je na 0,5 cm velké nudličky. Oloupeme a jemně nasekáme česnek. V míse promícháme maso se sojovou omáčkou, česnekem, nastrouhaným zázvorem, pepřem a necháme marinovat asi 20 minut.
 - 
                                2
Mrkev oškrábeme a nakrájíme na plátky. Ve velkém hrnci dáme vařit osolenou vodu. Vložíme nudle, mrkev a vaříme asi 9-11 minut, podle návodu.
 - 
                                3
Ve větší pánvi rozpálíme lžíci oleje, nalijeme do ní rozšlehaná vejce a smažíme, až spodní strana ztuhne, pak je obrátíme a smažíme z druhé strany. Hotová vejce nakrájíme na 1 cm široké nudle a uchováme v teple.
 - 
                                4
V té samé panvi rozpálíme zbylý olej a osmažíme na něm maso asi 4 minuty, za stálého míchání. Když maso zhnědne, přidáme k němu fazolové klíčky a ještě minutu dusíme, až klíčky trochu změknou.
 - 
                                5
Nudle s mrkví necháme okapat, dáme je do mísy a lehce promícháme s masem, vaječnými nudličkami a petrželkou. Ihned podáváme.