Kuře s červenou kari omáčkou
Suroviny
- 800 g Kuřecí prsa
 - 50 g Chilli paprička sušená
 - 400 g Rýže loupaná
 - 20 g Citronová tráva
 - 125 ml Vývar drůbeží
 - 400 ml Mléko kokosové
 - 1 kávová lžička Koriandr celý
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.25 kávová lžička Kmín římský
 - 2 kávová lžička Garnátová pasta
 - 2 ks Chilli paprička
 - 1 ks Limetka kafrová
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Omáčka rybí
 - 1 polévková lžíce Zázvor celý
 - 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 763 kcal
 - Sacharidy 79 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 833 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 79 g
 - Cholesterol 102.4 mg
 - Draslík 1144.7 mg
 - Vláknina 11190.8 mg
 - Vitamín A 11190.8 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.8 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Příprava kari pasty: chilli papričky zbavíme semen, nakrájíme nadrobno, zázvor rozkrájíme na plátky, stébla citronely na kousky, koriandr drobně, s ostatními přísadami na kari pastu rozmixujeme.
 - 
                                2
Příprava kuřete:
 - 
                                3
Česnek prolisujeme, vložíme do woku na rozehřátý rostlinný olej a opaečeme do zlatova. Vmícháme připravenou pastu a opékáme 15 minut. Po troškách a za stálého míchání přilijeme kokosové mléko. Přidáme kuřecí maso, nakrájené na kousky, obracíme ho v omáčce tak, aby bylo celé pokryté, vaříme 5 minut. Maso by mělo být křehké. Do omáčky vmícháme kuřecí vývar s rybí omáčkou a vaříme další 2 minuty.
 - 
                                4
Maso upravíme na předehřátou mísu, doplníme vařenou rýží, ozdobíme rozkrájenou červenou a zelenou chilli papričkou, plátky citronu a servírujeme.