Moravská vepřová panenka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 3141 kcal
 - Sacharidy 642 g
 - Tuky 69 g
 - Sodík 535 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 641 g
 - Cholesterol 144.1 mg
 - Draslík 8039.3 mg
 - Vláknina 142052 mg
 - Vitamín A 142052 mg
 - Vitamín B6 3.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.2 mg
 - Vitamín E 5.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 90.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na medailonky. Vypeckované sušené švestky naplníme kouskem másla a vmáčkneme do medailonků. Maso osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém oleji.
 - 
                                2
Zbylé vypeckované švestky nakrájíme na nudličky a přidáme k masu do výpeku. Vše zalijeme bílým vínem a dusíme, až se víno svaří asi na třetinu.
 - 
                                3
Potom přidáme sladkou i zakysanou smetanu a chvíli povaříme. Nakonec přilijeme slivovici.