Kořeněné králičí maso
Suroviny
- 600 g Králičí maso
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 50 g Slanina vepřová
 - 1 kávová lžička Majoránka
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 0.5 kávová lžička Nové koření celé
 - 0.5 kávová lžička Kmín celý
 - 3 ks Bobkový list
 - 1 ks Feferony
 - 1 ks Okurky nakládané
 - 1 hrst Houby sušené
 - 1 špetka Tymián sušený
 - 4 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 389 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 1196 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 109 mg
 - Draslík 630.2 mg
 - Vláknina 3425 mg
 - Vitamín A 3425 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a omyté králičí maso naporcujeme a osolíme.
 - 
                                2
Do pekáče vložíme máslo, na kostičky nakrájenou slaninu, na plátky nakrájený česnek, hořčici, bobkový list, nové koření, nakrájenou feferonku, majoránku, papriku, kmín, nadrobno nakrájenou okurku, špetku tymiánu a předem namočené houby. Na plotýnce na mírném ohni vše zvolna promícháme.
 - 
                                3
Přidáme porce králíka, pekáč vložíme do vyhřáté trouby a za občasného podlévání vodou a šťávou dusíme maso doměkka.
 - 
                                4
Hotový pokrm zaprášíme hladkou moukou a ještě chvíli podusíme.
 - 
                                5
Podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží.