Ravioli s treskou a mořským jazykem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 60 g Sýr Parmezán
  • 450 g Treska aljašská
  • 450 g Bramborové noky
  • 450 g Mořský jazyk
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 3 dl Italská bylinková omáčka
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 980 kcal
  • Sacharidy 107 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 1331 mg
  • Bílkoviny 71 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 382.9 mg
  • Draslík 1106.1 mg
  • Vláknina 25422.4 mg
  • Vitamín A 25422.4 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybí maso roztrháme na vrstvičky a dáme do mísy. V jiné míse rozmícháme vařené noky, 3 vejce a smetanu. Přidáme rozdrobené rybí maso, sůl a pepř.

  • 2

    Na lehce posypané desce moukou rozválíme základní těsto z 1 vejce, mouky pšeničné, soli a lžíce olivového oleje. Formičkou vykrájíme kolečka o průměru 7cm. Na každé kolečko dáme lžíci rybí náplně. Okraje navlhčíme, kolečko přeložíme a stiskneme okraje po celé délce k sobě.

  • 3

    Přivedeme do varu osolenou vodu ve velkém hrnci a 15 minut v ní vaříme ravioli. Poté je scedíme a dáme do servírovací mísy.

  • 4

    Přelijeme je italskou omáčkou s červeným vínem, posypeme parmezánem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu