Vepřové závitky s vaječnou náplní
Suroviny
- 120 g Anglická slanina
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 4 g Sůl
 - 4 g Pepř černý mletý
 - 400 g Vepřová kýta
 - 40 ml Olej rostlinný
 - 1 ks Cibule
 - 6 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Párky bezlepkové
 - 40 dl Voda pitná
 - 4 polévková lžíce Hořčice
 - 3 polévková lžíce Zeleninová směs pod svíčkovou - mražená
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 683 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 57 g
 - Sodík 859 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 469.8 mg
 - Draslík 567.7 mg
 - Vláknina 2671 mg
 - Vitamín A 2671 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.4 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Nasekanou cibuli zpěníme na pánvi na másle. Ke zpěněné cibuli přisypeme mraženou kořenovou zeleninu a krátce orestujeme. Potom do této směsi přidáme 4 vejce, a připravíme klasická míchaná vajíčka. Vepřové plátky z kýty naklepeme, ochutíme pepřem a solí a každý kousek masa z jedné strany potřeme hořčicí. Na každý plátek masa s hořčicí dáme po plátku anglické slaniny a na slaninu rozdělíme připravenou vaječnou směs se zeleninou. Na vaječnou směs na plátcích z kýty dáme na závěr po tenkém bezlepkovém párku. Nakonec takto připravné plátky masa sbalíme do závitků a zajistíme grilovacími špejlemi, nebo párátky a vložíme svinuté závitky do pečicí, tukem vymazané, nebo vylité nádoby, a vepřové závitky ještě poklademe kousky slaniny, podlijeme trochou vody a pečeme v předehřáté troubě doměkka za stálého podlévání vodou. Tyto závitky podáváme teplé s různými přílohami.