Pečené rybí filé s citronovou majonézou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 372 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 270 mg
 - Bílkoviny 111 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 127.2 mg
 - Draslík 95.3 mg
 - Vláknina 1712 mg
 - Vitamín A 1712 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V misce smícháme majonézu a lžičku citronové šťávy, dochutíme cukrem, solí. Trochu citronové šťávy smícháme i s rozpuštěným máslem, pažitku opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat, nakrájíme nadrobno. Vejce v misce rozšleháme.
 - 
                                2
Rybí filé nakrájíme na porce, osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a ve strouhance.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme olej, filé na něm prudce opečeme z obou stran, pak oheň zmírníme a filé pomalu dopékáme do měkka. Během pečení porce několikrát obrátíme, při obracení je potřeme citronovým máslem.
 - 
                                4
Podáváme s vařenými bramborami a citronovou majonézou, posypané pažitkou.