Paprikový salát tří barev

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Klobása Dunajská
  • 250 g Těstoviny konzumní
  • 500 ml Voda pitná
  • 70 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 kávová lžička Med včelí
  • 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 10 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 536 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 72 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 231.4 mg
  • Vláknina 4035.8 mg
  • Vitamín A 4035.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 77 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v osolení vroucí vodě dle návodu na obalu. Stranou si smícháme olej, ocet, hořčici a med. Dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti.

  • 2

    V druhé misce smícháme na kousky nařezané papriky, rozpůlené jarní cibulky a na tenké plátky nakrájené klobásy. Zeleninu pak smícháme s těstovinami, zalijeme zálivkou, pořádně promícháme a podáváme.

Komentáře k receptu